ATELIER KEMPE THILL PDF

Atelier Kempe Thill is an architectural firm that includes Oliver Thill and André Kempe, originally from East Germany who graduated of Dresden University of. The Hiphouse project in Zwolle presented Atelier Kempe Thill with a welcome opportunity to fundamentally question the assignment ‘social housing’. Largely. Oliver Thill and Atelier Kempe Thill are in good company in past years the prize has been awarded to John Körmeling, Mecanoo, Wiel Arets, Willem Jan.

Author: JoJokinos Mataur
Country: Norway
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 28 August 2010
Pages: 12
PDF File Size: 3.95 Mb
ePub File Size: 16.25 Mb
ISBN: 635-4-20826-415-6
Downloads: 62724
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zolozil

Rain, sun, clouds, wind and greenery determine the atmosphere of the interior. Given the opportunity the office enters the design process earlier than normal shifting the emphasis from just solving problems to searching for the right questions. Two room types The realized building consists of the simple stacking of two — diametrically opposed — concepts of space.

Grey matter: Atelier Kempe Thill’s Antwerp housing draws on the city’s modernist legacy

The housing units are organized around a central core containing a double stair and an elevator. Space-dividing walls are often executed in glass, which gives rise to expansive visual connections within the building that are necessary for facilitating an overview and for social interaction. The task was to integrate the small building as carefully as possible in the existing tree population, to keep enough distance to the adjacent building blocks and to design a monumental, polydirectional and well visible free-standing building.

Above the atrium is a roof terrace, which is designed as an intimate and introverted courtyard.

  2SD1273 DATASHEET PDF

The office is by this able to create structures that are neutral and economic as well as being enjoyable and innovative. Collective Living Room This residential hotel is defined by a differentiated use of space. Current user location United States.

Cheap-tech As usual tthill these projects, the available construction budget was very low. Atelier Kempe Thill Tender documents: Your personal details will not be shared with those companies – we send the emails and you can unsubscribe at any time.

The thilll of the space is further enhanced by the lowering of the floor level in the atrium area, whereby its communal use is also emphasized optically. In the interior of the building, the task consisted of achieving a robust and neutral choice of materials despite the tight budget framework.

An attempt is made to eliminate the urban problems of the CIAM planning while nevertheless maintaining its qualities. Interior lighting Outdoor lighting. Due to the limited budget the central atrium was coherently designed in the rugged aesthetics of the unfinished. Not that this project is all about looks; the building was designed according to passive house standards, making the scheme a particularly low energy one. In order to make this possible financially, the number of the different types of profiles was reduced to three.

Materials Doors Windows Staircases Building construction. The residential element is offered in a variety of shapes and sizes, with spaces ranging from 40 sq m to a whopping sq m.

Drug Addicts’ Hotel by Atelier Kempe Thill | Hotels

The floor-to-ceiling windows give the apartments a feel of suspended landscape plateaus; the natural environment becomes a part of the space and expands the interior beyond its physical boundaries. Hiroki Tominaga-Atelier Tokyo, Japan, Interior lighting Outdoor lighting.

  GLENN WELSCH PRESUPUESTO PDF

The public green with its dominated tree canopy becomes part of the interior and generously extends the small space to the outside. Atelier Kempe Thill takes this modern paradox very consciously as the point of departure of the work. Gone is the feeling of constriction prevalent in traditional social housing. Materials Doors Windows Staircases Building construction.

HipHouse Zwolle by Atelier Kempe Thill | Apartment blocks

Kemps Projectontwikkeling, Amsterdam Mr. Since the nineties, a large urban renewal project is in progress in which the poorly maintained buildings are subsequently demolished and are replaced by new ones.

Ingenieursbureau Ebatech, Amsterdam Ateiler Surveyor: The atmosphere that thus develops is very calm and neutral, emphasizing the spaciousness of the building and offering users the opportunity to adapt the individual rooms to their own particular needs. For cost reasons, the tiles were not purchased in Italy but instead specially produced for this project in China. On the upper floor is the Community Hall.

The interior is governed by a similar economic and creative approach. The plan layout allocates the larger apartments to the spatially interesting corners, thus creating apartments with double orientation.

This effect is enhanced by the modest interior design and the greyish colour scheme.