COMUNICAREA INTERNA IN ORGANIZATII CISMARU PDF

Cismaru, Diana-Maria (): Comunicarea interna in organizatii, Bucuresti: Ioan/ Mihai Deac (): Schimbare organizațională și comunicare internă. Cismaru, D.M. Comunicarea internă în organizaţii. Bucureşti: Editura Tritonic, 2. Drucker, P. Despre profesia de manager. Bucureşti: Meteor Press, Iacob, Dumitru, Cismaru, Diana-Maria, Pricopie, Remus (). Relaţii publice Comunicarea internă în organizaţii, [Internal communication in organizations].

Author: Mooguzuru Fautilar
Country: Malaysia
Language: English (Spanish)
Genre: Software
Published (Last): 12 April 2004
Pages: 51
PDF File Size: 19.45 Mb
ePub File Size: 12.43 Mb
ISBN: 647-6-27805-974-6
Downloads: 34550
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Doramar

Their combined citations are counted only for the first article. Spre exemplu, in cazul utilizarii intenra prin proiecte, apar frecvent comunicarile diagonale intre echipa de proiect si restul departamentelor.

Acest program nu este postat pe intranet pentru a facilita trimiterea de colete de la sediu catre farmacii. Asa cum, in plan interpersonal, comunicarea este importanta roganizatii dezvoltarea unor relatii amiabile, si in plan organizational aceasta este o cerinta obligatorie pentru buna functionare a activitatilor zilnice.

International Journal of Reviews and Studies in Economics and Public Administration

Comunicarea formala oficiala se desfasoara in functie de structura organizatorica a organizatiei, reprezentata prin organigrama. Am prezentat ca solutii de imbunatatire a comunicarii interne doua metode: Internetul comercial a luat nastere in mijlocul anilor ’90, odata cu dezvoltarea browserelor WEB si cu evolutia interfetei acestora.

New articles related to this author’s research.

De asemenea, trebuie sa existe o foarte buna comunicare interna in cadrul departamentului, pentru a se evita ca acelasi e-mail sa fie preluat de mai multe persoane si astfel aceeasi munca sa fie facuta de mai multe ori si timpul sa fie irosit in zadar. Autorii lucrarii Managementul organizatiei afirma ca: Cei ce doresc sa initieze comunicarea trebuie sa examineze adevaratul scop al comunicarii pentru a nu se pierde in detalii.

Acelasi efect indirect il are si inlaturarea erorilor si imbunatatirea comunicarii, gratie experientei specialistilor si cu ajutorul suportului informatic de care dispun.

De-a lungul anilor s-au facut investitii importante in procesul de modernizare atat a infrastructurii cat si a managementului, a comunicarii si a mijloacelor de operare. Atat in comunicarea interpersonala, cat si in comunicarea organizationala este necesar sa se respecte anumite reguli pentru ca mesajele sa fie transmise eficient si sa fie intelese de receptor exact cum a intentionat emitatorul sa le transmita: Astfel, pentru fisiere foarte mari, utilizarea acestei functii poate economisi resursele materiale cd-uri, dvd-uri sau alte tipuri de memorii externe.

  GRACIES PER LA PROPINA PDF

Doar prin implementarea comunnicarea folosirea unor mijloace eficiente de comunicare sunt posibile planificarea si programarea, coordonarea si controlul, organiatii, consultarea si participarea activa a membrilor organizatiei la infaptuirea scopurilor propuse atat individuale, cat si colective. Pentru a gestiona eficient crizele de comunicare, la nivelul organizatiei se pot lua urmatoarele masuri: Spre deosebire de comunicarile clasice, acest tip prezinta avantajele economiei de timp si costuri, ale folosirii unor relatii informale, ale potentarii unui climat bazat pe apreciere reciproca.

Organiatii Journal of Greenhouse Gas Control 18, Nu este necesara o pregatire tehnica pentru utilizarea Web-ului. Este vorba de problema comunicarii, un factor important in viata cotidiana, atat in planul personal, interuman, cat si in planul social, organizational.

Criza de comunicare interna poate genera si criza de imagine a organizatiei.

II 70, C490. Ea poate fi structurata pe sectiuni menite sa organizeze si sa usureze modul de lucru al utilizatorilor. Comunicarea verbala solicita atat capacitatea de a interma semnale, cat si pe aceea de a asculta. Procesul de comunicare din cadrul organizatiei se poate defini, dupa tipicul comunicarii interumane, ca proces prin care are loc schimbul de mesaje in vederea realizarii obiectivelor individuale si comune ale membrilor ei.

Aceasta criza de comunicare poate dauna organizatiei, determinand o criza structurala in cadrul acesteia. Definitiile sunt pe atat de diferite pe cat fiecare autor a pus accent pe cate un aspect al procesului de comunicare. Rolul sau este de a facilita coordonarea activitatilor ce vizeaza obiective comune, excluzand interventia managerilor de nivel superior.

Structure of the course:

New articles by this author. Este un spatiu care se defineste prin opozitie cu spatiul faptului trait cotidian. Alternativele functionale ce stau la indemana specialistilor sunt fie implementarea unei platforme ERP Enterprise Resource Planningfie externalizarea totala sau partiala a activitatilor de resurse umane catre companii specializate, care utilizeaza de asemenea sisteme de acest tip.

Se poate crea si ihterna aplicatie de management de documente si un instrument de lucru colaborativ, pe proiecte, pe detartamente etc. Solutii pentru optimizarea folosirii Internet-ului.

Diana-Maria Cismaru – Google Scholar Citations

Abordare cibernetico-economicaBucuresti, Editura Uranus,p. Abordare cibernetico-economicaBucuresti, Editura Uranus, Comunicarea interna nu se rezuma doar la anumite discutii, ci imbina o serie de actiuni specifice care pot fi combinate intre ele in diverse moduri, in orgamizatii de problema, de actori si de obiectivele propuse.

  IFM 01D100 PDF

Social media public relations organizational learning education policies. Wilbur Schramm defineste comunicarea ca un proces prin care se stabileste o comuniune sau o identitate de reflectii, idei, conceptii, intre un emitator si un receptor, printr-un canal de comunicatie.

Din aceasta acceptiune generala a reiesit si modelul elementar al comunicarii fig.

Angajatii spera ca vor fi recompensati, iar managerii primesc o confirmare a stilului de conducere abordat. Specialistii IT recomanda ca posibila solutie dezvoltarea unei retele de Extranet sigure si usor de utilizat. Este o modalitate de a face schimb de stiri cu alte persoane din intreaga lume, de a fi la curent cu evolutia mai multor domenii de interes pentru companie piata farmaceutica, produse naturiste pentru plafar, tehnici IT, tehnici de negociere si persuasiune, strategii de marketing etc.

Pentru imbunatatirea tehnicilor de comunicare prin intermediul internetului, specialistii Comuniarea au propus crearea unor grupuri de dialog UseNet UseNet newsgroups – grupuri de discutii care trateaza subiecte referitoare la diverse teme stiinta, muzica, evenimente, calculatoare etc. Modelul elementar al comunicarii. Aceasta parte va cuprinde si propunerile specialistilor din departamentul IT legate de perfectionarea sistemului informatic, astfel incat comunicarea interna si externa sa se desfasoare in cele mai bune conditii.

The following articles are merged in Scholar. Comunicarea organizationala are impact asupra mai multor domenii legate de viata si activitatea organizatiei, domenii care s-ar putea perfectiona si ele o data cu optimizarea comunicarii [20]: Aceasta interfata va permite utilizatorilor inregistrati sa vada si sa descarce fisiere, sa acceseze anumite arii ale comknicarea in limitele accesului care le-a fost dat ca utilizatori si sa faca schimbari in profilul lor de utilizator.

Daca, din diverse cauze, aceste canale informale de comunicare devin mai importante pentru membrii organizatiei decat cele oficiale, exista pericolul ca informatia care circula in interior sa se transforme in zvon sau barfa.

Societatea moderna se confrunta tot mai mult cu o problema importanta, care afecteaza direct organizqtii imediat, dar si indirect, pe termen nedeterminat, viata indivizilor, a colectivelor si a societatii in ansamblu.